Over Paul

For English: About Paul

PVDL14

Hi, welkom op mijn blog!

Ik ben Paul, en ik ben helemaal gek op data! Met name het gebruik voor besliskunde en automatisering.

De afgelopen 10 jaar heb ik op het gebied van analytics, data science en machine learning gewerkt bij zowel multinationals als startups. Mijn carrière begon in het HR domein, waar ik promoveerde op het gebruik van HR data voor zogenoemde People Analytics. Bij bedrijven als Ahold, Shell, Unilever en Essent heb ik HR beslissingen en beleid vormgegeven met de data-gedreven inzichten die uit mijn statistische modellen rolden.

De laatste paar jaar heb ik vooral machine learning pijplijnen en IT systemen geprogrammeerd om zo bedrijfsprocessen te automatiseren of versnellen. Mijn modellen zijn onder andere gebruikt om fraude claims te identificeren, dynamisch prijzen te offreren, tekst en data uit documenten te halen, klantwaarde en -behoud in te schatten, call center bezetting te optimaliseren, en voor nog veel andere toffe bedrijfsprocessen.

Als freelance data scientist en consultant help ik nog steeds bedrijven slim gebruik te maken van hun data om optimale beslissingen te nemen en impactvol beleid vorm te geven. Of dat nu is binnen de marketing, binnen HR, of voor operationele bedrijfsprocessen. Neem vooral contact op als je wilt weten hoe we jouw organisatie verder kunnen brengen!

Hiernaast verzorg ik al jaren professionele opleiding, in evidence-based management, statistisch programmeren, en data visualizatie. Ik verzorg masterclasses en workshops vanuit Erasmus University, TIAS, Tilburg University, en Jheronimus Academy of Data Science, en ontwikkel e-learnings voor de Academy to Innovate HR. Tevens heb ik voor KPN, Capgemini, IntelligenceGroup, Essent en verschillende ziekenhuizen en overheidsinstellingen interne leerprogramma’s ontwikkeld. Ik denk graag mee over het upskillen van jouw collega’s!