paulvanderlaken.com

Data Science, Machine Learning, & Visualization

Over Paul

For English: About Paul

Ik word enorm enthousiast van data!

Met name het gebruik van data voor besliskunde, automatisering, en in relatie tot leren en evolutie boeit me. Veel blogs op mijn website zullen dan ook deze onderwerpen behandelen. 

PVDL14

Mijn professionele achtergrond ligt echter in het Human Resources (HR) vakgebied. Het heeft me altijd gefascineerd hoe en waarom mensen beslissingen nemen, en hoe die beslissingen zouden kunnen worden beïnvloed — zo ook in een organisationele context. Mijn BSc., MSc. en Ph.D. behaalde ik zodoende in het HR management aan Tilburg University. Ook mijn eigen onderzoek heeft voornamelijk met HR data te maken gehad, zoals je ook zult terugzien in mijn wetenschappelijke publicatielijst en mijn doctoraal proefschrift over People Analytics.

Door de jaren heen is mijn interesse echter steeds meer van de psychologie en management, naar de besliskunde en data science verschoven. In 2013 startte ik als psychometrisch onderzoeksassistent voor SKB en prof. Marc van Veldhoven. Hierna leidde ik in 2014 mijn eerste People Analytics project, bij Etos, naar de financiële impact van een trainingsprogramma. In de periode 2014 tot 2018 maakte ik deel uit van het HR Analytics-team van Shell, die mijn promotietraject sponsorde. Tussentijds, in 2016 en 2017, ben ik nog op internationale uitzending naar het HR Analytics and Insights-team van Unilever in Londen geweest. Net zoals bij Shell onderzocht ik hier de effectiviteit van internationale uitzendingen en de gerelateerde HR processen als data scientist. In 2018 stapte ik in de rol van manager HR controlling bij innogy, waar ik een team van vijf analisten leidde in de automatisering en ontwikkeling van de HR reporting en analytics. Momenteel ben ik in dienst van Achmea, als data scientist binnen het verzekeringsdomein.

CRKBO_Docent

Vanuit eigen onderneming VDLogic verzorg ik sinds 2015 consultancy, workshops en trainingen gerelateerd aan (HR) data analyse. Ik heb diverse post-master lesprogramma’s ontwikkeld voor leergangen aan TIAS Business School, Tilburg University en haar People Management Center. Ook heb ik in-house programma’s ontwikkeld voor onder andere CapGemini, KPN, het rijk, Intelligence Group, innogy, en diverse klinische ziekenhuizen. Daarbij ben ik een CRKBO-geregistreerde docent.

VDLogic-png