paulvanderlaken.com

Data Science, Machine Learning, & Visualization

Over Paul

29Paul van der Laken is werkzaam als promovendus bij het departement Human Resource Studies aan Tilburg University. Hoewel zijn achtergrond ligt in strategisch Human Resource Management en vragenlijstonderzoek, heeft hij in afgelopen jaren zijn focus verlegd naar machine learning, statistisch programmeren, en data visualisatie. Zo houdt Paul zich in zijn vrije tijd bezig met een verscheidenheid aan analyse projecten buiten het HR vakgebied.

Op academisch vlak onderzoekt Paul onder meer hoe geavanceerde statistieke methodiek kan worden toegepast om beslissingen aangaande personeel meer data-gedreven en evidence-based te maken. Hij is internationaal gepubliceerd op het gebied van HR analytics en internationale mobiliteit, zowel in praktijkbladen als in peer-reviewed academische journals.

Op professioneel vlak begon Paul in 2013 als psychometrisch assistent voor professor Marc van Veldhoven en SKB. Hierna leidde hij bij Etos zijn eerste HR analytics project naar de financiële impact van een trainingsprogramma. Sinds 2014 maakt Paul actief deel uit van het HR Analytics team van Shell, welke zijn promotietraject sponsort. Hier is hij hoofdverantwoordelijk voor het onderzoek dat betrekking heeft op de internationale mobiliteit van medewerkers en vervult hij een adviesrol op het gebied van vragenlijstconstructie en onderzoeksdesign. In 2016 en 2017 was Paul op internationale secondment bij Unilever in London in de rol van HR data scientist bij het HR Analytics and Insights team. Ook binnen Unilever leidde hij het onderzoek naar mogelijke verbeteringen in het rendement van internationale uitzendingen en tevens assisteerde hij in de analyse van ongestructureerde data. Daarnaast heeft Paul over de jaren veelvuldig een adviesrol vervuld op statistisch gebied in verschillende HRM projecten, met name in de zorgsector.

CRKBO_Docent

Vanuit eigen onderneming VDLogic verzorgt Paul sinds 2015 consultancy en workshops en trainingen in HR data analyse. Paul is een CRKBO reregistreerde docent en heeft lesprogramma’s ontwikkeld voor onder andere Tilburg University en haar People Management Center, voor diverse post-graduate leergangen aan TIAS Business School, en in-house bij organisaties zoals CapGemini, KPN, het Rijk, en verschillende ziekenhuizen.

VDLogic-png