Over Paul

For English: About Paul

Hi, welkom op mijn blog!

Ik ben Paul, en ik ben helemaal gek op data!

Met name het gebruik van data voor besliskunde, automatisering, en in relatie tot evolutie. Veel blogs op mijn website raken dan ook aan deze onderwerpen. 

PVDL14

Mijn achtergrond ligt in de Human Resources (HR) domein. Het heeft me altijd geïnteresseerd hoe en waarom mensen beslissingen nemen, en hoe die beslissingen kunnen worden beïnvloed — zo ook in een organisationele context. Dit leidde ertoe dat ik mijn bachelor-, master-, en doctor-titel heb behaald met HR onderzoek aan Tilburg University. Daar was ik vooral bezig met hoe data (science) kan worden ingezet voor personeelsbeslissingen. Dit zie je terug in mijn wetenschappelijke publicatielijst en mijn doctoraal proefschrift over People Analytics.

Door de jaren heen is mijn interesse steeds meer van psychologie naar besliskunde en data science verschoven. In 2013 startte ik als psychometrisch onderzoeksassistent voor SKB en prof. Marc van Veldhoven. Hierna leidde ik in 2014 mijn eerste People Analytics project, bij Etos, naar de financiële impact van een trainingsprogramma. Van 2014 tot 2018 maakte ik deel uit van het HR Analytics-team van Shell, die mijn promotietraject sponsorde. Tussentijds, in 2016 en 2017, ben ik op internationale uitzending geweest naar het HR Analyticsteam van Unilever in Londen. Ook hier onderzocht ik hier de effectiviteit HR processen als data scientist. In 2018 stapte ik in de rol van manager HR controlling bij innogy, waar ik met een team van vijf analisten de HR reporting en analytics ontwikkelde en automatiseerde. Momenteel ben ik in dienst van Achmea, als product owner en data scientist binnen het domein van inkomensverzekeringen.

CRKBO_Docent

Sinds 2015 verzorg ik vanuit eigen onderneming consultancy, workshops, en cursusprogramma’s op het gebied van programmeren, data science, en toegepast onderzoek. Ik ben een CRKBO-geregistreerde docent en heb gewerkt voor academische instellingen — zoals TIAS Business School, Erasmus University EQI, Tilburg University, het People Management Center, en JADS — maar ook in-house voor bedrijven — zoals CapGemini, KPN, Intelligence Group, innogy, diverse klinische ziekenhuizen, gemeentes, en het rijk. Daarnaast ontwikkel ik e-learnings voor AIHR.com.