Over Paul

For English: About Paul

Ik word enorm enthousiast van data!

Met name het gebruik van data voor besliskunde, automatisering, en in relatie tot evolutie boeit me. Veel blogs op mijn website zullen dan ook deze onderwerpen raken. 

PVDL14

Mijn achtergrond ligt in de Human Resources (HR). Het heeft me altijd gefascineerd hoe en waarom mensen beslissingen nemen, en hoe die beslissingen zouden kunnen worden beïnvloed — zo ook in een organisationele context. Zowel mijn master als mijn doctoraal titel behaalde ik zodoende met HR onderzoek aan Tilburg University. Mijn eigen focus heeft voornamelijk op HR data en besliskunde gelegen, zoals je zult terugzien in mijn wetenschappelijke publicatielijst en mijn doctoraal proefschrift over People Analytics.

Door de jaren heen is mijn interesse steeds meer van psychologie naar besliskunde en data science verschoven. In 2013 startte ik als psychometrisch onderzoeksassistent voor SKB en prof. Marc van Veldhoven. Hierna leidde ik in 2014 mijn eerste People Analytics project, bij Etos, naar de financiële impact van een trainingsprogramma. Van 2014 tot 2018 maakte ik deel uit van het HR Analytics-team van Shell, die mijn promotietraject sponsorde. Tussentijds, in 2016 en 2017, ben ik op internationale uitzending geweest naar het HR Analytics and Insights-team van Unilever in Londen. Ook hier onderzocht ik hier de effectiviteit HR processen als data scientist. In 2018 stapte ik in de rol van manager HR controlling bij innogy, waar ik met een team van vijf analisten de HR reporting en analytics ontwikkelde en automatiseerde. Momenteel ben ik in dienst van Achmea, als data scientist binnen het domein van inkomensverzekeringen.

CRKBO_Docent

Vanuit eigen onderneming verzorg ik sinds 2015 workshops en trainingen op het gebied van programmeren, data science, en toegepaste statistiek. Dit doe ik voor verschillende academische instellingen, waaronder TIAS Business School, Erasmus University EQI, Tilburg University, het People Management Center, en JADS. Tevens heb ik in-house programma’s ontwikkeld voor onder andere CapGemini, KPN, Intelligence Group, innogy, bij diverse klinische ziekenhuizen, en voor het rijk. Daarnaast ontwikkel ik e-learnings voor AIHR.com. Daarbij ben ik een CRKBO-geregistreerde docent.

VDLogic-png