paulvanderlaken.com

Data Science, Machine Learning, & Visualization

Over Paul

PVDL14Paul van der Laken is werkzaam als manager HR Controlling bij innogy, moederbedrijf van onder andere Essent. Eind 2018 verdedigde Paul zijn promotieonderzoek over data-gedreven human resource management welke hij in 2014 startte aan het departement HR studies van Tilburg University. In dit proefschrift bespreekt Paul hoe geavanceerde statistische methodiek kan worden toegepast om beslissingen aangaande personeel meer evidence-based te krijgen. Paul zijn onderzoek is internationaal gepubliceerd, zowel in praktijkbladen en handboeken als in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften.

Op professioneel vlak begon Paul in 2013 als psychometrisch assistent voor SKB en professor Marc van Veldhoven. Hierna leidde hij bij Etos zijn eerste HR analytics project naar de financiële impact van een trainingsprogramma. Tussen 2014 en 2018 was Paul onderdeel van het HR Analytics team van Shell, welke zijn promotietraject sponsorde. Hier was hij hoofdverantwoordelijk voor het onderzoek dat betrekking had op de internationale mobiliteit van medewerkers. Daarnaast vervulde hij een adviesrol op het gebied van vragenlijst- en onderzoeksdesign. In 2016 en 2017 was Paul op internationale uitzending in de rol van HR data scientist bij het HR Analytics and Insights team van Unilever in Londen. Ook hier leidde hij het onderzoek de effectiviteit van internationale uitzendingen en de gerelateerde HR processen. Daarnaast ontwikkelde hij geautomatiseerde tooling om ongestructureerde tekst data inzichtelijk te maken. Gedurende de periode 2015 tot 2018 heeft Paul daarnaast voor verschillende bedrijven adviesrollen vervuld op het gebied van HR analytics voor hij in zijn huidige rol bij innogy begon.

CRKBO_Docent

Vanuit eigen onderneming VDLogic verzorgt Paul sinds 2015 workshops en trainingen in (HR) data analyse. Hij heeft lesprogramma’s ontwikkeld voor onder andere Tilburg University en haar People Management Center, voor diverse post-master leergangen aan TIAS Business School, en in-house bij organisaties zoals CapGemini, KPN, het Rijk, Intelligence Group, en verschillende ziekenhuizen. Paul is een CRKBO reregistreerde docent.

VDLogic-png